ua
Новини Osteria Pantagruel
8 - 13 грудня
Osteria Pantagruel
Фестиваль вин Венето: білі від Pra, червоні від Ca'Rugate

Наш новий фестиваль присвячений винам Венето: білим від Pra та червоним від Ca'Rugate.
Кажуть, у Венето досить важко придбати хорошу землю, бо тут вона успадковується від батька сину протягом багатьох поколінь. Звідси особливе ставлення виноробів до неї, пієтет до автохтонних сортів і місцевих аграрних традицій. Венето – край легендарних Соаве і Вальполічелли. В рамках цього фестивалю покажемо Соаве від Pra і Вальполічеллу від Ca'Rugate (хоча і Pra, і Ca'Rugate мають виноградники в обидвох зонах і виробляють відповідне вино).
Господарству Pra належить 20 га виноградників в одному з найпрестижніших крю зони Soave Classico. Давні базальтові грунти наділяють місцеві сорти Гарганега і Требб'яно силою, елегантністю і розмаїтістю ароматів, що і складає особливий почерк виноробства дому Pra . Покажемо Monte Grande, Soave Classico DOC 2015 року (до речі, витримане у французьких бочках і з хорошим потенціалом дорослішання) та Staforte, Soave Classico DOC 2014 року.
Ca' Rugate – це чотири покоління сім'ї Тессарі, які більше 100 років обробляють темні вулканічні грунти пагорбу Ругате і виробляють вино. На початку 2000х їм вдалось придбати 15 га виноградників у Вальполічеллі, а з ним новий досвід у вирощувані місцевих сортів Корвіна, Рондінелла і Корвіноне та створенні свіжих, елегантних, добре збалансованих червоних вин. Покажемо:
- Rio Albo, Valpolicella DOC 2016 року (типовий представник стилю, який сповідує родина Тессарі),
- Campo Lavei, Valpolicella Superiore DOC 2015 року (харАктерне, 95 балів від Decanter),
- Punta Tolotti, Amarone della Valpolicella DOCG 2013 року (ягоди з найкращих виноградників Ca' Rugate, до 2,5 років у дубових бочках),
- десертне L'Eremita, Recioto della Valpolicella DOCG 2015 року (дуже радимо в якості дижестива!).

p.s. І ще один привід забронювати столик на обід/вечерю. У спеціальному меню від шефа - слабосолена дорада на мікс салаті з руколи, черрі, авокадо та запеченого солодкого перцю, спагетті зі скампіями та шафрановим соусом (з тим самим, найркащим у світі шафраном, що росте навколо містечка Л'Аквіла в Абруццо) і пікантні баветте з морепродуктами.

Обрати ресторан
Обрати ресторан